top of page
Writer's pictureثمین حقیقی

اهمال کاری بعد از مهاجرت (و راهکارهای عبور از آن)

مهاجرت بعضا برای خیلی از همزبانان ما یک دستاورد بزرگ و یک هدف بزرگ محسوب میشود.

زندگی بعد از مهاجرت و جا باز کردن و ریشه دادن در خانه ی جدید اما بعضا در مسیر مهاجرت نادیده گرفته میشود، و شخص مهاجر بعد از رسیدن به خانه ی جدید، و عبور از مرحله اول روانی مهاجرت، خود را در گمی و گیحی، و یا زیر بار سرعت و فشار زندگی و فرهنگ جدید می یابد.


در جلسات مشاوره بسیار شاهد آن بوده ام که مهاجرین عزیز برنامه ها و هدف های بزرگ و با ارزشی را برای زندگی جدید بعد از مهاجرت داشته و دارند، اما در باتلاق اهمال کاری گیر میکنند و فشارهای روانی مهاجرت و بمباران اطلاعات جدید خانه ی جدید هم دست به دست هم داده، گاها عده ای از عزیزان را به چاه افسردگی و بی رمقی سوق میدهد.


امروز در این مقاله به شناخت اهمال کاری، و راهکارهای موثر عبور از آن برای زندگی بهتر بعد از مهاجرت میپردازیم:



هدف ها و دستاوردهای مورد نیاز ما بر اساس "خود ما" در آینده نوشته و برنامه ریزی میشوند، اما "خود امروز ما" باید قدمهایی را برای رسیدن به آن آینده بردارد تا هدف ها انجام و دستاوردها حاصل شوند.

معمولا اما ذهن انسان شادیهای آنی حال حاضر را به ارزشهای قابل دسترس در آینده ترجیح میدهد و اینجاست که در مسیر هدفهایمان اهمال کاری رخ میدهد.

برای مثال: شما میخواهید "لاغر" شوید تا از سلامت جسمانی و روانی بهتری برخوردار شوید. مغز شما به سلامت جسمانی و روانی بعد از لاغر شدن اهمیت و ارزش میدهد و برای رسیدن به آن برنامه ریزی میکند. اما ... آخر هفته با دوستانتان به مهمانی میروید و ذهن شما میخواهد شما در آن لحظه شاد باشید، و به نوعی خوشی آن لحظه را به آینده ای که نیامده ترجیح میدهد. و به همین خاطر شما از برنامه ی خود دور می افتید و رژیم خود را میشکنید.



چرا اهمال کاری میکنیم؟


لذتهای آنی تنها دلیل اهمال کاری و راه نرفتن در مسیر هدف های ما نیست.

  • گاهی واقعا نمیدانیم که چه قدمهایی برای رشد و حرکت در جهت ارزشهای ما نیاز است

  • گاهی مهارتهای لازم برای قدم برداشتن در جهت رسیدن به اهدافمان را نداریم

  • گاهی حال و حوصله و دل و دماغ نداریم

  • گاهی هدف و دستاورد ما در مسیر ارزشهای شخصی ما نیست و الزاما خواست جامعه و خانواده است و بنابراین اهمیت لازم را برای آن قایل نیستیم.

  • به علتهایی چون افسردگی و اضطراب کنترل نشده انرژی و ذهنیت مورد نیاز جهت کسب مهارت و یا برنامه ریزی موثر را نداریم

  • راههای هدف گذاری کوتاه مدت را بلد نیستیم

  • فراموشکاریم

  • کمالگرا و رویایی هستیم و توقع داریم تمام شرایط فراهم باشد تا ما قدمهای اولیه به سمت مسیر را برداریم

  • اولویت بندی را بلد نیستیم و همیشه همه کار را نیمه کاره رها میکنیم


خبر خوب آنکه مقابله با اهمال کاری هم مانند بسیاری از مهارتهای دسیگر زندگی اکتسابیست، به معنی آنکه با تمرین به عادت تبدیل خواهد شد. در زیر قدمهای ساده اما اثرگذاری را برای مقابله با اهمال کاری برای شما عزیزان لیست کرده ایم:


  • کارهایی را که در آنها اهمال کاری میکنید با کارهایی که واقعا دوست دارید ادغام کنید. برای مثال، اگر ظرف شستن را دوست ندارید اما عاشق سریال دیدن هستید سریالهای خود را فقط در زمانی ببینید که ظرف ها را در حال شستن هستید. به وسیله ی این روش بار منفی کاری که پشت گوش می اندازید را با بار مثبت سرگرمی و کاری که مورد علاقه شما هست ادغام میکنید و ذهن را مشروط به انجام دو کار در آن واحد میکنید.

  • عادات کوچک بسازید و توقعات خود را منطقی و واقعی بچینید. برای مثال اگر وقت خود را بیشتر از آنکه به درس خواندن بپردازید به چرخیدن در اینستاگرام میگذرانید اپ اینستاگرام را از گوشی خود پاک کنید و تا اتمام درس خود آن را باز نگردانید.

  • خود را با مهارت نوشتن لیست های کاری، تفریحی، آرزوها و اهداف آشنا کنید. مهارتهای اولویت بندی و نوشتن برنامه ها و کارهای روزانه را میتوانید از منابع مختلف منجمله از جلسات مشاوره با ما یاد بگیرید و در زندگی خود استفاده کنید. داشتن لیست ها و انجام آنها با توجه به اهمیت هر گزینه میتواند به مرتب کردن ذهن و جلوگیری از استیصال ما در مسیر رسیدن به اهداف کمک به سزایی انجام دهد.

  • هر دستاورد و قدم کوچک مثبت را جشن بگیرید و قدردان خود باشید.

  • آگاهی خود را نسبت به اهداف خود، و ارزشهایتان بالا ببرید. خود شناسی بزرگترین محرک برای زندگی بدون اهمال کاریست چرا که هر چه ما قدمهای خود را بر اساس ارزشهای شخصی و واقعی خود برداریم اولویت ما خوشحالی خود ما خواهد بود.

  • اگر با افسردگی و اضطراب و اختلالات روحی دست و پنجه نرم میکنید حتما از متخصص و منابع موثق کمک بگیرید. و اگر در مسیر مهاجرت خود نیاز به همراه و مشاور دارید، حتما میتوانید اینجا کلیک کنید و به خدمات ما دسترسی شخصی داشته باشید.



72 views0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page