هفت راه سالم برای ساختن هویت بهتر بعد از مهاجرت
در رسانه خانه کجاست و با توجه به منابع علمی روانشناسی بر این باوریم که هویت انسان تا حدودی به محیط زندگی هم وابسطه است، بنابراین بعد از مهاجرت ساخته شدن هویت جدیدی متفاوت با هویت قبل از مهاجرت انکار ناپذیر است.
چه به تغییر علاقه مند باشیم و چه از آن گریزان، دانش به این واقعیت دید بهتری برای برنامه ریزی بعد از مهاجرت به ما خواهد داد. در این مقاله کوتاه به بررسی هفت راهی که میتواند به ساختن هویت جدید و سالم ما بعد از مهاجرت کمک کنید میپردازیم:
یک: شناخت اینکه چه قسمتهایی از عادات، باورها و هویت ما در محیط جدید جوابگو نیست و بعضا گاهی حتی بازدارنده رشد و حس تعلق ما به خانه جدید است؟
عادات و باورهای انسان به میزان قابل توجهی به محیط زندگی وابسته است. برای مثال تحقیقات نشان داده اند که انسانهایی که در مناطق کوهستانی شمال امریکا زندگی میکنند به طور متوسط صبح ها زودتر از کسانی که در مناطق کاملا شهری زندگی میکنند از خواب بیدار میشوند، و کسانی که در محیط های شهری زندگی میکنند به دلیل اینکه زندگی شبانه بیشتری را تجربه میکنند دیرتر از کسانی که در محیطهای کوهستانی و یا ییلاقی زندگی میکنند شبها میخوابند!
همین تفاوت ساده نشان میدهد که عادات ما به محیط زندگی ما وابسته ان، لذا با مهاجرت قطعا عاداتی را خواهیم یافت که در محیط جدید برای ما جوابگو نیستند، و نیاز به ساختن عادات جدید برای جا افتادن بهتر در محیط جدید حس میشود.
مهم این است که با چشم باز و بدور از قضاوت شخصی عادات قدیمی و تاریخ گذشته خود را تشخیص دهیم تا بتوانیم مسیر را مشخص کنیم.
دو: آگاهی به مسایل روانی مهاجرت مانند مبارزه یا علاقه به تغییر، گم و گیجی ها، فرسودگی روانی، و ...
در رسانه خانه کجاست و پادکست سمتاک تخصص اصلی ما مسایل روانی مهاجرت و عبور از آنهاست. آگاهی به اینکه خیلی از علایم روحی و روانی بعد از مهاجرت به چه علت رخ میدهند، و راهکارهای عبور کردن و یا کنترل آنها چیست به ذهن ما آرامش خیال و کنترل بعضا از دست رفته بعد از مهاجرت را برمیگرداند، و در مسیر رشد و هویت ساختن جدید بسیار مهم است.
اگر با مسایل روانی مهاجرت دست و پنجه نرم میکنید حتما این قسمت از پادکست را گوش دهید.
سه: بررسی راههای موجود برای تغییر الگوهای فکری و عادات سازی جدید.
این قسمت معمولا با استفاده از منابع مختلف خودیاری، کوچها و روانشناسان و تراپیستهای مختلف انجام پذیر است. تغییر الزاما برای مغز ما دوست داشتنی نیست چرا که مغز ما برای بقا ساخته شده، و نه رشد! برای همین دوست دارد که شما را در حالات و عادات آشنا نگه دارد و همین باعث میشود که باور داشته باشیم : ترک عادت موجب مرض است! اما خبر خوب من به شما این است که با کمک گرفتن از منابع آگاه و متخصص در زمینه رشد فردی، و آگاه به روان انسانها، میتوانید بهترین خود را برای خود بعد از مهاجرت رقم بزنید.
اگر کمک خواستید از اینجا میتوانید با منابع ما آشنا شوید.
چهار: عادات سازی جدید.
بعد از پیدا کردن الگوهای سمی و خراب قدیمی، بررسی هدف ها و آگاهی به مسیر، و برنامه ریزی های بلند و کوتاه مدت، الان زمان شروع ساختن عادات جدید است که به ممارست، استمرار و صبر نیازمند است.
تحقیقات ثابت کرده هر عادت جدیدی را به زندگی خود اضافه میکنید باید حداقل به طور مستمر بین بیست و یک تا بیست و هفت روز آن را ادامه دهید تا مغز شما آن را به عنوان گزینه آشنا قبول کند و به عادت تبدیل شود.
پنج: مدیریت راه و بازبینی.
هر سی روز یک بار مسیر خود را بازبینی کنید، قدمهای مثبت را به خود یاداوری کنید و جاهایی که با شکست یا تنبلی مواجه شده را هایلایت کنید، و در صورت نیاز قدمهای یک تا چهار را دوباره برای آنها و با بازبینی و اهداف جدید انجام دهید.
شش: کمال همنشین!
شما میانگین پنج نفری هستید که با آنها ارتباط دارید! این ارتباط چه دیجیتال و چه حضوری، خواسته یا ناخواسته افکار و عادات شما را خط دهی میکند. هر چقدر هم که درون شما بر این باور باشد که شما با اطرافیانتان فرق دارید، تا زمینا که در گروههای متفاوت از خود قرار دارید شما هم مانند آنها دیده میشوید و افکار و مسیر زندگی آنها خواسته یا ناخواسته بر روی شما هم اثربخش است.
اطرافیان خود را با دقت انتخاب کنید و کسانی را برگزینید که ارزشهای بنیادی مشابه با شما دارند.
اگر ارزشهای خود را نمیشناسید میتوانید در جلسات کوچینگ و مشاوره ما آنها را به راحتی پیدا کنید و مسیر سازی را برای خود هموارتر سازید.
هفت: شناخت خطرات احتمالی راه، و یا شکست در عادت سازی.
همانگونه که در قدم چهارم گفته شد، عادت سازی جدید بین بیست و یک تا بیست و هفت روز زمان نیازمند است. خیلی عادیست اگر که شما از مسیر منجرف شوید یا انگیزه خود را از دست بدهید. این را به نشان شکست نبینید بلکه یک سرعت گیر در مسیر بدانید!
عادت سازی جدید با مقابله ذهنی مواجه میشود چرا که ذهن ما ناشناخته ها و راههای جدید را با خطر یکسان میبیند. ممارست و برنامه ریزی و بازبینی های مسیر منجر به این میشود که شما بالاخره راه را پیدا کنید.
نیازمندی: استمرار، دانش به مسیر، همنشین خوب، و اعتماد به خود!
Comentarii